Verbinding

Verbinding

Een poos geleden was ik aanwezig bij de boekpresentatie “Altijd Etty” ter ere van de 100e verjaardag van Etty Hillesum.

In haar dagboek heeft Etty haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de oorlog verwoord. Een van de toespraken tijdens de boekpresentatie ging over het maken van verbinding, verbinding met jezelf, met je innerlijk. Er werd een parallel gelegd met de tijd van Etty en onze hedendaagse tijd, waarin wij collectief teveel bezig lijken met uiterlijkheden en daarmee onze persoonlijke, innerlijke ontwikkeling lijken te verwaarlozen.

Wie ben je in essentie werkelijk? Kun je helemaal jezelf zijn in jouw relatie(s)? Ben jij het werk dat je doet? Is je ‘werk’ ik een totaal ander persoon dan je ‘privé’ ik? Wat doet er voor jou werkelijk toe en durf je dat te laten zien, of ben je dan wellicht in staat van “oorlog” met jezelf?

In verbinding zijn met je innerlijk is essentieel om te durven en kunnen zijn wie je bent. Om vanuit je kracht jouw eigen ‘ster’ te laten schijnen. Omringd door oorlogsgeweld en gevangenschap heeft Etty ons laten zien dat haar hoogste versie was om vanuit innerlijke verbinding zoveel mogelijk persoonlijke ontwikkeling aan te gaan. Wat heb jij nodig om van uiterlijkheden naar je innerlijk te komen om jouw hoogste versie te kunnen leven?

Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Disclaimer

© Transformation Coaching 2019 | Website door SocialCowboy