Transformatie

Transformatie

Effectieve transformatie vindt plaats als de wens tot verandering vanuit jezelf opborrelt in plaats van op verzoek van anderen.

Gedragsverandering (bijvoorbeeld stoppen met roken of drinken) is veel effectiever als de wens tot verandering vanuit je innerlijk komt, Deze innerlijke ‘drive’ geeft ondersteunt jou in je veranderingsproces d.m.v. daadkracht en doorzettingsvermogen en stimuleert je meer dan wanneer je omgeving een verandering van jou verlangt.

Dit geldt voor zowel privé aangelegenheden als ook veranderingen die betrekking hebben op werk, studie en andere zaken. Echte verandering vindt plaats van binnen uit en kan dan zelfs voor een gevoel van “flow’ zorgen, een gevoel dat de verandering ook werkelijk de bedoeling is.

In opvoeding en binnen een organisatie werkt het identiek. Je kunt draagvlak voor de gewenste verandering creëren door het eerst zelf te ondergaan en vervolgens uit te dragen. Een goed voorbeeld werkt nu eenmaal aanstekelijk.

Hiervoor dien je ZELF in actie te komen en niet op ‘anderen’ te wachten. ‘Anderen’ zoals andere mensen, andere factoren of voorwaarden. Creëer je eigen platform voor verandering en kom in beweging, in tegenstelling tot de mensen in het filmpje.

Ik wens je een fijn en actief leven toe met veel “flow’ momenten!

Kijktip: “roltrap”

Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Disclaimer

© Transformation Coaching 2019 | Website door SocialCowboy