Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Hoe was of is jouw relatie met je vader, de relatie met je moeder? Kon of kun je er altijd op terug vallen, zijn ze er als je ze nodig had of hebt?

Beschikbaarheid van een ouder is lang niet altijd vanzelfsprekend, terwijl een kind naast een moeder ook behoefte heeft aan een beschikbare vader en vice versa. De mannelijke energie is net zo belangrijk als de vrouwelijke tijdens de opvoeding van kinderen.

Na een scheiding gebeurt het helaas maar al te vaak dat één van de ouders de kinderen niet meer ziet of mag zien. Voor de ontwikkeling van het kind zijn beide ouders belangrijk, omdat beide rolmodellen een wezenlijke bijdrage vormen. Stiefgezinnen vormen een aparte en soms complexe dynamiek, waarbij een stiefmoeder of vader echter nooit het niet beschikbaar zijn van de biologische ouder kan vervangen.

Gun je kind beide ouders en neem je plek in als vader of moeder en gun je ex-partner het ouderschap na een scheiding. Dit is in het belang van het kind en daarmee ook in het belang van volwassen ouderschap.

Gemis wordt een leven lang mee gedragen en resulteert op latere leeftijd niet zelden op een verstoorde partnerrelatie.

Voor alle ouders is er maar één boodschap, zorg dat je beschikbaar bent voor je kind(eren) ongeacht welke leeftijd, een echte win-win!

Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Disclaimer

© Transformation Coaching 2019 | Website door SocialCowboy